Diseminare intalnire de proiect KA2

  • Erasmus
  • Comentariile sunt închise pentru Diseminare intalnire de proiect KA2

Scoala Gimnazială  “Sf. Vasile” , Ploiești, a participat la prima intalnire transnațională în cadrul proiectului “GO FOR CONTENT LANGUAGE INTEGRATED LEARNING “, sub programul Erasmus+, Actiunea Cheie 2 , parteneriate strategice pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, proiecte doar între școli. Intalnirea s-a desfasurat în Porto, Portugalia, între 12-19 noiembrie 2016.

Proiectul-parteneriat  are o temă foarte actuală , invăţarea bazată pe conţinut a unei limbi străine (CLIL), care reprezintă pentru UE o zonă prioritară a Planului de acţiune pentru promovarea învăţării limbilor străine şi a diversităţii lingvistice (secţiunea 1 1.2). Elementul esenţial al acestei metode constă în faptul că elevul acumulează cunoştinţe despre un obiect de studiu, în timp ce ia contact cu o limbă străină cuprinsă în planul cadru.

Proiectul are 5 școli partenere, Escola Secundária Dr. Joaquim Gomes Ferreira Alves, Valadares,Portugalia- coordonator , Scoala Gimnaziala “Sf. Vasile” , Ploiești, Romania, 3  Gymnasium of Iraklion ,Grecia și două școli din Italia- Instituto di istruzione Martino Bassi, Seregno si Liceo Classico Tito Livio ,Milano.

Scoala noastră a fost reprezentată, așa cum s-a convenit între parteneri, de către director, prof.Ovidiu Marian și coordonatorul local de proiect, prof.Grațiela Păduroiu.

In cadrul reuniunii s-a prezentat proiectul și calendarul de activități, s-au prezentat instituțiile partenerilor, dar și scurte analize asupra competențelor și modalitaților de instruire ale profesorilor din școlile implicate care nu au mai implementat niciodată acest experiment, s-au distribuit sarcinile intre parteneri .

Am avut prilejul să vedem o școală de excepție, atat din punct de vedere al dotărilor impresionante, cat și al resurselor umane- atat corpul profesoral cat și elevii fiind de o caltate excepțională. Scoala are experiență de mai mulți ani în folosirea metodei CLIL și am văzut activități remarcabile în acest domeniu.

Această  experiență ne-a impulsionat să schimbăm mentalități, să ne ambiționăm să implicăm și elevii și tot mai mulți profesori în activități noi, care să schimbe viziunea și metodele de predare rigide și învechite.

Coordonator Comisia de Proiecte și Programe Internaționale

Prof. Grațiela Păduroiu

Voteaza Scoala Ploiesti

4 voturi

Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploieşti | Bulevardul Republicii nr.145 ACASA

Menu

Google+
Pagini Romania - Web Design
Gilda Schindler
PROFESOR COORDONATOR

PUBLICITATE
Jocuri