OLIMPIADA INTERNATIONALĂ DE ASTROFIZICĂ

  • concursuri, Concursuri
  • Comentariile sunt închise pentru OLIMPIADA INTERNATIONALĂ DE ASTROFIZICĂ

IULIA STANCIU

ELEVA ȘCOLII NOASTRE SELECTIONATĂ ÎN

LOTUL PENTRU OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE ASTROFIZICĂiulia

Să privești și să contempli cerul înstelat, într-o noapte de vară, e poate unul dintre cele mai relaxante lucruri pe care le putem face aici, pe Pământ. Să îl privești atent, curios, căutând constelații, unind stele prin  linii imaginare, observându-le strălucirea și comparând pozițiile lor, căutând denumiri și forme, asta presupune să te lași antrenat într-un joc mai profund, un joc al căutării și al cunoașterii.

Pentru Iulia Stanciu, acum elevă în clasa a VIII-a A, jocul cunoașterii a început dintr-o…joacă. În clasa a șasea, aflase de la colegi că în Școala „Sfântul Vasile”, după orele de curs, poți să rămâi la Clubul de Astonomie, să afli câte ceva despre planete și stele. Condiția admiterii în clubul condus de doamnele profesoare Mariana Osman și Tatiana Pană era să scrie un eseu despre Lună. Stângaci, dar cu sinceritate și inocență, eseul Iuliei s-a înfiripat în câteva minute. Știa ce simte seara, când vede luna în diferitele ei faze, știa și câte ceva din ceea ce se putea exprima în cifre, așternuse acolo, pe pagina albă, și ceva din modul oamenilor de a privi Luna, de-a lungul timpului, puțină mitologie. Cu Luna de mână și cu o dorință mare de a afla lucruri noi, făcuse primul pas în Clubul de Astronomie.

Anul acesta, după proba de baraj de la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică desfășurată la Craiova, Iulia a fost selectată între cei mai buni 10 elevi din categoria de vârstă sub 15 ani (juniori) ce vor participa la pregătirea în vederea Olimpiadei Internaționale. Să-i ținem pumnii, ea reprezintă Școala „Sfântul Vasile”, Centrul prahovean Excelență , orașul, județul și o generație care demonstrează că poate să-și împlinească visurile cele mai îndrăznețe, cu muncă și încredere!

 

SUCCES, IULIA!

ESTI DEJA O ÎNVINGĂTOARE!

Voteaza Scoala Ploiesti

13 voturi

Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploieşti | Bulevardul Republicii nr.145 ACASA

Menu

Google+
Pagini Romania - Web Design
Gilda Schindler
PROFESOR COORDONATOR

PUBLICITATE
Jocuri