Proiectul multilateral Comenius „LET” S GO TO SCHOOL IN EUROPE”, cu nr. de referinta 2012-1-DK1-COM06-05363 , derulat in Scoala Gimnaziala „Sf. Vasile”, Ploiesti, in perioada 2012-2014 , in parteneriat de 7 țări, Danemarca, Franța-2 școli, Grecia, Irlanda, România, Spania și Turcia .

A fost primul proiect educational european pentru care scoala „Sf. Vasile” a primit finantare din partea Comisiei Europene.

A fost o experienta inedita, atat pentru profesorii cat si pentru elevii participanti, deschizandu-ne viziunea asupra sistemelor educationale ale altor tari europene, asupra succeselor lor, dar si asupra problemelor cu care se confrunta si ei. La debutul proiectului,
am fost priviti cu reticenta, datorita stereotipiilor si prejudecatilor negative cu care este privita Romania in Europa. Pe parcursul acestui proiect, am capatat respectul partenerilor, care au fost impresionati in vizita lor in scoala noastra de rezultatele si activitatile noastre, de buna stapanire a limbii engleze a elevilor si profesorilor nostri. Am reusit sa schimbam in bine imaginea Romaniei in Europa, ne-a crescut increderea si stima de sine.Am realizat schimb de bune practici, iar elevii si profesorii participanti au legat relatii de prietenie, care deschid calea spre noi parteneriate viitoare. Scoala noastra a capatat dimensiune europeana, si-a consolidat reputatia si pe plan international.

Europa de mâine trebuie să fie construita de către tineri care știu ce inseamna Europa și a fi europeni. Numai prin stimularea cooperării europene la toate nivelurile de educație , prin inițiative ambițioase și largi, cum sunt proiectele europene de parteneriat educational, care fac dimensiunea europeană accesibilă pentru un număr tot mai mare de elevi, prin familiarizarea acestora cu alte culturi, învățându-i limbi străine, putem sa modelăm cetateni europeni de mâine. Parteneriatele educationale europene sunt printre factorii pozitivi care ii ajuta pe elevi sa accepte provocarile, sa se miste liber în lume și să fie capabili să stăpânească schimbarea, oferindu-le competențele necesare pentru a ii pregăti pentru rolul lor ca viitori cetățeni ai UE , astfel încât să devină autonomi,responsabili și activi ca cetateni.Ele deschid scolile spre diversitatea europeana, incurajand incredera in sine si munca in echipa a elevilor si profesorilor.

PROIECT MULTILATERAL COMENIUS

Prof. Gratiela Paduroiu

coordonator proiect

comenius-2012-2014

Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploieşti | Bulevardul Republicii nr.145 ACASA

Menu

Google+
Pagini Romania - Web Design
Gilda Schindler
PROFESOR COORDONATOR

PUBLICITATE
Jocuri